Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τζαβέντ Ασλάμ - Ποιος είναι ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα;



Ποιος είναι πραγματικά αυτός ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα;

Ο Ασλάμ φαίνεται ότι έχει ανοίξει κανονικό πόλεμο  με την ελληνική αστυνομία και δεν διστάζει να την κατηγορεί κάθε φορά που ξεσπά κι από ένα περιστατικό βίας με θύματα τους συμπατριώτες του. (Δείτε το βίντεο)



Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχει παρελθόν με την ΕΛ.ΑΣ .

Ο Τζαβέντ Ασλάμ συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την ελληνική αστυνομία με βάση ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο κατηγορήθηκε για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων» – κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη.

Τον Ιανουάριο του 2007 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απορρίπτει ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ, εκτιμώντας ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία που του αποδόθηκε για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση προσώπων επ αμοιβή και ειδικά διακίνηση προσώπων από το Πακιστάν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που δεν επέτρεψε την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στις πακιστανικές αρχές και έτσι η έφεση συζητήθηκε ...στον Αρειο Πάγο.

Ο κ. Μακρής πρότεινε να απορριφθεί η έφεση λόγω αμφιβολιών, καθώς κρίνει ότι δεν πρέπει να είναι βάσιμες οι κατηγορίες εις βάρος του Πακιστανού, αφού υπάρχει μάλιστα για την υπόθεση αυτή αθωωτική απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια. 

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο παρέστη ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α.Μουσιώτης και του ΚΚΕ Στ.Κόρακας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, Γ.Φελώνης και ο Ι.Σιφακάκης.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης υποστήριξαν ότι είναι πολιτική η δίωξη σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ και, σε περίπτωση που εκδοθεί στο Πακιστάν, δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν δύο Πακιστανοί...που εκτίουν ποινές κάθειρξης από έξι έως οκτώ χρόνια.

Τελικά την απόφαση, με πλειοψηφία τριών έναντι δύο, να μην εκδοθεί τελικά στο Πακιστάν έλαβε την Παρασκευή (11/5/07) το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ.

Το Ποινικό Τμήμα δέχθηκε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Φ. Μακρή  όχι όμως για την αθώωση του... αλλά γιατί δεν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν ή άλλη διεθνής σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν μπορεί να εκδοθεί.

Τούτων δοθέντων, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Ασλάμ Να σημειωθεί πως έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα ατόμων της συμμαχίας «Σταματήστε τον Πόλεμο» με αρχηγό ποιον άλλον τον Π.Κωνσταντίνου.

Με αυτή λοιπόν την απόφαση στα χέρια ο Ασλάμ περιφέρετε από κανάλι σε κανάλι και από διαδήλωση σε διαδήλωση..οργανώνει τάγματα ασφαλείας κατά ομοεθνών του και απειλεί με πόλεμο τους Έλληνες.

Σε περίπτωση που τελικά η Ελλάδα υπογράψει την σύμβαση με το Πακιστάν...(από όσο γνωρίζω είναι στα σκαριά με τέτοια κίνηση,όχι για τον Ασλάμ αλλά λόγω της πολυκοσμίας στις φυλακές ) και ζητηθεί να τους τον στείλουμε να δικαστεί στη χώρα του..το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά δεν θα την γλυτώσει με κολπάκια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...

Η Διεθνής Αμνηστία απο την άλλη επισημαίνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τζαβέντ Ασλάμ στην Ελλάδα και το Πακιστάν συνιστούν ενδεχομένως μια μορφή δικαστικής παρενόχλησης εναντίον του, με δεδομένη την ανάμιξή του ως εκπροσώπου έξι άλλων Πακιστανών πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν απαχθεί από πράκτορες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στις 15 Ιουλίου 2005 .

Όλα αυτά στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.

Σε σχέση με τις απαγωγές των Πακιστανών τον Ιούλιο του 2005, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος δύο πρακτόρων των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ), ενώ συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για άλλους έξι πράκτορες της ΕΥΠ.

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία ότι οι δηλώσεις των τότε Υπουργών Δημόσιας Τάξης, που αρνούνταν ντε φάκτο την οποιαδήποτε ανάμιξη κρατικών υπηρεσιών στις απαγωγές και προσπαθούσαν να τις παρουσιάσουν ως αντιζηλία στο εσωτερικό της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ενδέχεται να αποτελούσαν αφ’ εαυτών απαράδεκτο επηρεασμό της δικαστικής έρευνας.
Το τι συνέβη τότε με την απαγωγή των Πακιστανών από την CIA με την πιθανή εμπλοκή και της ΚΥΠ, απομένει να διευκρινιστεί από την δικαιοσύνη.

Όμως ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο ακτιβιστής που κινδυνεύει με σύλληψη στο Πακιστάν και που εκπροσωπεί τα δικαιώματα της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να τα εκπροσωπεί και τόσο καλά.

Θυμίζουμε τι έχει πει ο επικίνδυνος για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ της χώρας μας Τζαβέντ Ασλάμ, αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος λίγο πριν σαπίσουν στο ξύλο μέλος του Ολυμπιακού… επειδή φόραγε μπλουζάκι με δάφνες της ομάδας του και νόμισαν πως ήταν χρυσαυγίτης.

Πηγή: parakato.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: